Wie de omgeving van de vakantiewoning wil verkennen, kan profiteren van enkele interessante troeven!  Onze gemeente heeft een centrale ligging in West-Vlaanderen.  Daardoor zijn enkele grotere steden ideaal om als daguitstap te bezoeken. Denk maar aan Ieper, Brugge en Kortrijk: kunst, musea, winkelplezier, lekker eten en drinken, mooie wandel- en fietswegen,... 

De Clincke ligt ook in de Westhoek, het volledige jaar door biedt die streek een pracht aan bezienswaardigheden en activiteiten!  Kom tot rust tijdens één van de vele fiets- en wandelroutes, herbeleef de Eerste Wereldoorlog, geniet van heerlijke lokale producten op één van de vele terrasjes,...  Wedden dat je tijd te kort zal hebben!  

Enkele suggesties:

Tyne Cot Cemetery (6,5 km)

Tyne Cot Cemetery is een Britse militaire begraafplaats met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog gelegen in het Belgische dorp Passendale. De begraafplaats ligt 2,1 km ten zuidwesten van het dorpscentrum en 1,7 km ten noorden van Zonnebeke.
MEER INFO

Duitse militaire begraafplaats (9 km)

De Deutscher Soldatenfriedhof is een militaire begraafplaats in het Belgische dorp Langemark. Er rusten meer dan 44.000 Duitse en twee Britse soldaten die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. De site staat sinds 2023 op de Unesco-Werelderfgoedlijst.
MEER INFO

Passchendaele Museum 1917 (10 km)

Het Memorial Museum Passchendaele 1917 brengt het verhaal van de Eerste Wereldoorlog, specifiek de Derde Slag om Ieper in 1917. Het museum is gevestigd in het kasteelpark van Zonnebeke en werd geopend in 2004. De museumsite bevindt zich in het midden van de toenmalige oorlogslandschap.
MEER INFO

Bellewaerde Park (14 km)

Bellewaerde Park is een pret- en dierenpark bij Ieper. Bellewaerde telt 54 hectare grond en is vooral beroemd om zijn vele dieren en de aandacht voor thematisering.
MEER INFO

Provinciaal domein De Palingbeek (19 km)

Op een boogscheut van Ieper, temidden van een glooiend en bosrijk landschap, ligt het provinciedomein de Palingbeek. Poelen en moerassen, oud en jong bos, boomgaarden en bloemrijke graslanden, ligweiden of een speelplein wisselen elkaar af. Uitgestrekte bewegwijzerde wandelpaden brengen je naar de mooiste plekjes.
MEER INFO

Golfclub De Palingbeek (23 km)

Gelegen midden in de pittoreske schoonheid van het Vlaamse heuvelland en niet zo ver van de historische stad Ieper ligt een lichtglooiende, groene golfbaan (6.165 meter, par 72), een ruime waaier van uitdagingen aan spelers van alle niveaus.  
MEER INFO